Blokader på nettet

Den gammelkendte blokade, hvor masser af aktivister sætter sig i vejen som protest, har fået en elektronisk variant på internettet.

Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 2 - 2001


- se andre blade
Medierne fortæller ofte om "angreb" på hjemmesider, som der pludselig ikke er adgang til, fordi hackere bevidst har skabt en "trafikprop".
Hackerne skaber så mange opkald til hjemmesiden, at ingen kan komme igennem til den.
Angrebene er oftest sket mod sider, der på en eller anden måde har irriteret hackerne - og har krævet en særlig teknisk kunnen. Selvom teknikken ikke er sværere, end at de fleste kvikke knægte kan lære det, har det været for besværligt for alle andre.
Det har smarte aktivister rådet bod på. Rundt om på nettet ligger adskillige gratis programmer, hvor alle - blot ved at følge en simpel vejledning - kan deltage i de elektroniske blokader.
Blokaderne drejer sig fortsat om at være mange, der følger et fælles mål - for det kræver tusinder af aktivister for at virke. Teknikken er så, at der mobiliseres via elektronisk post og hjemmesider - så alle deltager hjemmefra på samme tidspunkt.
Aktionerne har f.eks. været for zapatista-bevægelsen mod den mexicanske regerings hjemmesider, mod dødsstraf og mod skofirmaet Nikes underbetaling af sine arbejdere.
Dygtige hackere har lavet mange andre politiske aktioner, hvor indholdet på en webside er udskiftet med et politisk budskab.
I modsætning til disse sabotageaktioner ødelægger blokaderne intet, men blokerer blot for adgangen i en periode.
Læs mere om Electronic Civil Disobedience i www.thehacktivist.com.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand