Fredscykeltur for et Europa uden våben

Kampagne for et militærfrit område i den dansk-tyske grænseregion pinsen 2001.

Af Ralf Cüppers Af Tom Vilmer Paamand - 2017


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 1 - 2001


- se andre blade
Nogle få kaserner i grænseregionen, f.eks. i Tønder og Leck, skal lukkes i følge den tyske minister Scharpings Bundeswehrreform og den danske regerings forsvarsforlig. Nord og syd for grænsen protesterer nogle gammeldags militarister, der vil kæmpe for at beholde deres kaserne i byen.
Fredsfolk har ingen grund til at juble, for kasernelukningerne er ikke det første skridt til en almen og fuldstændig omfattende nedrustning, som vi så gerne vil have.
Regeringens formål er at gøre militæret mere rationelt og effektivt med henblik på at føre krig i hele verden. Gammeldags ineffektive militære enheder og kaserner synes overflødigt for disse formål og koster bare penge, som regeringen hellere vil spare ved kasernelukninger. Pengene skal bruges til at købe nye våben, så det Europæiske Fælleskab kan udvikle sig til en stærk militær alliance.
Oveni er den danske regering direkte indblandet i George Bushs stjernekrigsprojekt NMD, fordi de har stillet den grønlandske by Thule til rådighed for det amerikanske militær, som vil benytte basen missilforsvaret.
 
Fredscykeltur
Medlemmer af Deutsche Friedensgesellschaft - Vereinigte KriegsdienstgegnerInnen (DFG-VK) og VVN - Bund der Antifaschisten i Tyskland, Samlede Venstre samt Enhedslisten og Aldrig Mere Krig i Danmark vil benytte pinsedagene til at demonstrere for yderlige omfattende kaserne-lukninger og for en helt militærfri grænseregion.
Pengene, som militæret sparer, må ikke benyttes til oprustning, men bør i stedet bruges til regionens civile udvikling. Militæret skal forsvinde, men pengene skal forblive i regionen.
Demonstrationen er en fredscykeltur. Vi begynder pinselørdag den 2. juni 2001 i Tønder og cykler over Sæd grænse til Leck i Nordfriesland.
Pinsesøndag den 3. juni 2001 fortsætter vi fra Leck til Flensburg og pinsemandag den 4. juni 2001 ender turen i Sønderborg.
Vi cykler uanset vejret. To overnatninger og forplejning organiseres mod betaling af indkøbspris.
Derfor bedes deltagerne tilmelde sig, helst inden den 1. maj 2001, hos:
 
Ralf Cüppers, Sottrupskov 29, 6400 Sønderborg.
Telefon og fax: 7446 7494: (Ralf und Siglinde).
E-mail: flensburg@bundeswehrabschaffen.de.
www.bundeswehrabschaffen.de og her på FRED.dk vil informationerne om cykelturen blive opdateret løbende, og de tilmeldte vil få alle nyheder om turen via e-mail eller almindelig post.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 2001 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand