Nej til A-våben i EU

Stop vanviddets spredning i EU. Send dit signal!

Af Arne Hansen - 2000


Se indhold fra:
Fred & Frihed
    Ikkevold
  nr. 2 - 2000


- se andre blade
“Atomvåben bør indgå i EUs fælles militære arsenal” udtaler den franske NATO-ambassadør Guelluy ifølge Aktuelt den 17. april. Ambassadøren beklager, at atombevæbning af unionen lige nu udgør et tabu.
Marc Otte, EU-koordinator af EUs nye militære beredskab, ryster på hovedet, men er enig i at atomvåben har fået et comeback på den storpolitiske scene: “Den tanke, at atomvåben ikke vil blive brugt smuldrer hastigt” - med henvisning til faren for en atomkrig mellem Indien og Pakistan og brug af masseødelæggelses-våben i Mellemøsten.
Og man kan tilføje USAs genoptagne planer om at gøre sig usårlig overfor atombomber, hvorved USA vil gøre sig i stand til at atombombe overalt i verden.
Hvorfor nægtede EU-landene Frankrig og England sammen med USA at overholde den oprindelige ikke-spredningsaftale og fastsætte en deadline for aftale om endelig global atomvåbenafrustning, da et flertal for år tilbage ønskede det, og som Indien faktisk forlangte for at sætte sin underskrift under en fornyet ikke-spredningsaftale, da den var til forhandling ?
Den indiske forfatter Arundhati Roy skriger til os:

”Det er så ekstremt dumt at tro, at atomvåben kun er dødsens farlige, hvis de bliver brugt. Selve det faktum, at de eksisterer, selve deres tilstedeværelse i vores liv, vil forvolde mere skade, end vi overhovedet kan fatte.”
USA, England og Frankrig var jo i 80erne - gennem krigen med Iran - selv med til at skabe den Saddam Hussein, som i dag bruges som det fjendebillede, der ad åre skal få os til at sluge en atomoprustning af EU.

Sikkerhed er i dag globalt udelelig, hvorfor al atomvåben-terror må afskaffes, før vi kan få en positiv fred til glæde for alle.
Stop vanviddets spredning i EU. Send dit signal. Kræv at din pensionskasse ikke investerer i våbenproduktion.
Køb ikke varer fra våbenproducerende koncerner. Spørg partier og bevægelser før EUs ØMU-afstemning.
Støt atomafrustningsbevægelsen Trident Ploughshares, som den nu frikendte Ulla Røder er med i.

Arne Hansen er medlem af Aldrig Mere Krigs hovedbestyrelse.

Send gerne link til mine tekster videre. Kopiering til videre udbredelse bør du først bede om tilladelse til. Tekster bliver nemlig fortsat opdateret og omskrevet, efterhånden som jeg bliver klogere. Ikke mindst fordi jeg tit ændrer mening - og gerne vil have at folk ser min nyeste version af den endegyldige tekst :). Støt gerne via MobilePay: ©pdateret december 2000 - WebHamster@FRED.dk: Tom Vilmer Paamand